Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
09-07-2021

Werknemer terughalen van vakantie

Wat een timing… Je werknemer zit lekker te genieten van de Spaanse zon, en ineens krijg je een super belangrijke klus voor je bedrijf binnen, die alleen diegene kan uitvoeren. Mag je hem of haar dan terughalen van zijn vakantie?

Hoewel je werknemer er misschien niet heel erg blij van wordt, is het korte antwoord… JA! Als werkgever mag je een werknemer vragen terug te komen van zijn vakantie als je daar een dringende reden voor hebt. Als het écht ernstig is kun je dit zelfs eisen, hoewel de reden dan zwaarwegend moet zijn en boven het belang van je werknemer uitkomen. Moet je dit dan ook echt doen? Dat ligt helemaal aan de ernst van de situatie. Natuurlijk is het beter om in goed overleg met je werknemer tot een oplossing te komen. Maar in het uiterste geval mag je diegene tegen zijn of haar zin terugroepen van vakantie. Hou er dan wel rekening mee dat je de terugreis, en andere gemaakte kosten moet vergoeden!

Weigert je werknemer om terug te komen van vakantie, dan kan je hem een officiële waarschuwing geven of zelfs ontslaan en een schadevergoeding eisen.

Hoewel dit een optie is, wil natuurlijk niemand graag problemen creëren met een werknemer tijdens zijn of haar vakantie. Kijk daarom ook altijd naar andere mogelijkheden. Wellicht kan je medewerker vanuit zijn vakantieadres “thuiswerken”, of zijn er andere oplossingen.
Hoe dan ook, zorg dat je altijd goed communiceert met je medewerkers om onverwachte problemen zorgvuldig te kunnen tackelen. Meer weten? Lees onze 3 basistips voor effectieve communicatie!

Bron: ondernemenmetpersoneel.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?