Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
24-01-2019

Werknemer heeft niet het recht om zijn werkgever het leven zuur te maken!


In onlangs gepubliceerde rechtspraak kwamen wij een arbeidsrechtelijke uitspraak tegen die wij u zeker niet willen onthouden. In deze zaak oordeelde de kantonrechter namelijk letterlijk “dat een werknemer weliswaar veel rechten heeft, al dan niet op grond van een CAO, maar hij heeft niet het recht om zijn werkgever het leven zuur te maken.”. En dat is helaas wel wat de werknemer in kwestie al jarenlang doet.

In deze uitspraak oordeelt de kantonrechter terecht dat, zoals in elke relatie, het ook in een arbeidsrelatie een kwestie van geven en nemen is. Ook overweegt de kantonrechter dat het uiteraard kan gebeuren dat een werknemer het na verloop van jaren niet meer naar zijn zin heeft bij zijn werkgever, maar dan dient hij zijn verantwoordelijkheid te nemen door op zoek te gaan naar een andere baan in plaats van die onvrede af te reageren op de werkgever en collega’s.

Wilt u meer lezen over deze uitspraak van de kantonrechter? Lees dan hier verder: https://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#2

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?