Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
16-10-2020

Werknemer haalt gratis koffie; een dringende reden voor ontslag op staande voet


Een werknemer haalt zonder toestemming van werkgever zes maanden lang gratis koffie voor zichzelf en voor collega’s uit de koffieautomaat van werkgever en wordt daarvoor op staande voet ontslagen.

Heeft werknemer volgens de rechter ernstig verwijtbaar gehandeld, of niet?

Ten aanzien van de feiten heeft te gelden dat werkgever in haar kantine een koffieautomaat heeft staan waaruit haar personeel en externe chauffeurs tegen betaling van een geringe vergoeding (€ 0,20 tot € 0,30) koffie en dergelijke kunnen halen. Met de bij de automaat behorende sleutel, die op kantoor door de kantoormanager van werkgever wordt bewaard, kunnen de dranken echter gratis uit de automaat worden gehaald.

Zonder voorafgaande toestemming van de kantoormanager mogen werknemers géén gebruik van deze sleutel maken. Het gebruik van de sleutel staat werkgever incidenteel toe, indien de betreffende werknemer geen kleingeld bij zich heeft.

Gedurende ongeveer zes maanden heeft een collega van werknemer hem een kopie aangeboden van de sleutel van de koffieautomaat. Werknemer heeft deze valse sleutel geaccepteerd en heeft sindsdien buiten het zicht van werkgever, en zonder dat er instemming van werkgever was, met deze sleutel voor zichzelf en voor collega’s gratis koffie uit de automaat gehaald.

Werkgever is hier achter gekomen en heeft werknemer geschorst. Twee dagen later is werknemer door werkgever vanwege deze kwestie op staande voet ontslagen.

Lees hier verder.

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?