Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
11-08-2023

Werkgevers plannen in 2024 een loonstijging van 4,2%

Nederlandse werkgevers hebben het voornemen om de salarissen in 2024 met 4,2% te verhogen, met als doel personeel aan te trekken en te behouden te midden van de aanzienlijke inflatie en de uitdagende arbeidsmarkt. Deze beoogde loonsverhoging is lager dan de gemiddelde stijging van 4,6% die in 2023 werd gerealiseerd.

Redenen voor de salarisverhoging

Werkgevers verhogen loonbudgetten om drie belangrijke redenen: 70% vanwege inflatie, 54% als reactie op krappe arbeidsmarkt en 22% voor behoud van personeel.

In Nederland vindt 33% van de bedrijven de vooruitzichten beter dan verwacht en 55% zit in lijn met hun verwachtingen. 19% wil komende jaar hun personeelsbestand uitbreiden.

Overwin de concurrentie

Mary Cloosterman, senior director bij WTW Nederland, benadrukt dat bedrijven vastbesloten zijn om competitief te blijven in een dynamische werkomgeving. Organisaties die een duidelijke beloningsstrategie hanteren en een diepgaand begrip hebben van de factoren die deze strategie beïnvloeden, zullen volgens haar succesvoller zijn in het aantrekken en behouden van werknemers.

Wees creatief

Cloosterman benadrukt dat het aantrekken en behouden van talent meer vereist dan alleen een aantrekkelijk salaris. In de afgelopen jaren zijn bedrijven aangespoord om creatiever te zijn. Met een steeds diverser, veeleisender en dynamischer personeelsbestand is het cruciaal om hun individuele behoeften en voorkeuren te begrijpen.

Bron: Hrpraktijk.nl
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?