Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
22-03-2018

Werkgever pas op met het geven van waarschuwingen


Elke werkgever weet hoe belangrijk het is om te beschikken over een goed personeelsdossier. Onderdeel daarvan is ook het geven van waarschuwingen aan werknemers, wanneer dat op zijn plek is. Zeker in personeelsdossiers waarvan vermoed wordt dat deze uiteindelijk (mogelijk) als ontslagzaak op het bord van de rechter (zouden kunnen) belanden, wordt menig waarschuwing aan onfortuinlijke werknemers uitgedeeld. Uit recente rechtspraak blijkt echter wel dat werkgevers op hun hoede moeten zijn voor wat betreft het geven van waarschuwingen.

Een verkeerd, of te algemeen, geformuleerde waarschuwing kan de werkgever namelijk duur komen te staan.

Verder moet niet vergeten worden dat een officiële waarschuwing al snel een onvoorwaardelijk karakter zal (kunnen) hebben. Dit betekent dat aan het incident, of handelwijze, waarvoor de waarschuwing wordt gegeven, onvoorwaardelijk en onherroepelijk arbeidsrechtelijke consequenties verbonden worden (namelijk: de gegeven waarschuwing), en dat de kwestie daarmee is afgedaan. In geval van zo’n onvoorwaardelijk gegeven waarschuwing kan later dus niet alsnog een zwaardere disciplinaire maatregel aan hetzelfde incident verbonden worden.

Onder het mom ‘een gewaarschuwd werkgever telt voor twee’ besteden wij hier deze week dan ook aandacht aan. Lees snel verder: https://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#1  

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?