Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
13-10-2017

Werkgelegenheid stijgt sneller dan eerder gedacht

Dit jaar en volgend jaar komen er niet ruim 10.000 nieuwe banen bij, maar bijna 20.000.Dat stelt uitkeringsinstantie UWV in een nieuwe prognose van de arbeidsmarkt. De vorige prognose was uit juni. Maar die is nu al gedateerd.

Ook het aantal WW-uitkeringen zal sterker afnemen dan eerder gedacht. Voor eind 2018 worden er 19.600 WW-uitkeringen in Limburg verwacht. Dat is 30% lager dan eind 2016: een daling met 8.600. Deze afname is iets sterker dan landelijk.

Volgens het UWV profiteert Limburg meer van de aantrekkende economie dan verwacht. Vooral in sectoren als techniek, bouw, zorg, ICT en logistiek is de vraag naar nieuw personeel groot. Daar dreigt zelfs een tekort.

Niet iedereen profiteert van de aantrekkende arbeidsmarkt. Laagopgeleiden, 55-plussers en mensen met een arbeidsbeperking zullen ook in 2018 moeilijker aan een baan komen. Dat geldt ook voor mensen in administratieve-beroepen. Het UWV wil dat deze mensen overstappen of opgeleid worden voor beroepen waar wel veel vraag naar nieuwe werknemers is.

Voor volgende jaar voorspelt het UWV dat er 8200 banen in de provincie erbij komen. In Zuid-Limburg gaat het om 4300 nieuwe banen. Dat is een stijging van 2,1 procent. In Noord-Limburg komen er 2200 (+2,1%) en in Midden-Limburg 1700 (2,2%) banen bij. Ook het aantal vacatures stijgt fors. Met 3700 in 2018.


Bron 1limburg

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?