Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
12-07-2019

Werken tijdens je vakantie: goed idee of een no-go


Of je nu lekker lui voor het strand en een goed boek kiest of juist voor die actieve wandeling maakt niet uit. Vakantie heeft één gemene deler voor iedereen: je doorbreekt de sleur van de gewone werkweek. Vakantie doet iets met ons brein. We raken geïnspireerd, krijgen nieuwe ideeën en spannende plannen voor ná de vakantieperiode.Uit onderzoek blijkt dat zo’n 30% van de vakantiegangers in meer of mindere mate doorwerken tijdens hun vakantie. Maar het is belangrijk om mentaal afstand te nemen tijdens je vakantie.Zo behoud je de rust tijdens je vakantie :

 1. Draag je werk zo goed mogelijk over. Maak ruim van te voren al een lijst met zaken die tijdens je vakantie opgepakt dienen te worden door collega’s. Bespreek dit goed met de desbetreffende collega’s en zorg dat zij goed begrijpen wat er van hen verwacht wordt. Hoe beter jij hen voor je vakantie instrueert, hoe minder zij jou nodig hebben tijdens je vrije dagen.
 2. Schrijf een duidelijke out-of-office. Zet in je afwezigheidsmail duidelijk dat je met vakantie bent en wie op welk project of gebied je vervanger is. Meld ook dat je je mail niet of nauwelijks checkt op vakantie
 3. Geef aan dat je niet lastig gevallen wilt worden of dat er tijdstippen zijn dat je niet gestoord wilt worden. Je kunt ook de afspraak maken dat je de telefoon niet opneemt, maar wel de voicemails afluistert en naar aanleiding daarvan wel of niet reageert. Of reageert op een moment dat het jou goed uitkomt
 4. Maak duidelijke afspraken met je werk over je bereikbaarheid en ook met je familie of vrienden over hoeveel je werkt. Spreek vaste tijden af en houd je daaraan. Zo voorkom je verkeerde verwachtingen en irritaties. 
 5. Telefoon weg tijdens maaltijden, rondleidingen en tours. Zo kan je optimaal genieten van de vakantiebezigheden en kan je, als je weer rustig op je kamer bent, op een mail reageren. Maar val je reisgezelschap er niet mee lastig tijdens een avondje uit of een interessante rondleiding.

We wensen je een hele fijne, inspirerende vakantie toe!

Bron : drbgroep

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?