Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
CV tips
CV
20-04-2024

Wereldreis of onafgemaakte studie vermelden op je CV of niet?

Er zijn zoveel redenen en situaties waardoor je een klein gat in je CV kunt hebben. Dit hoeft geen negatief punt te zijn, zolang je het niet probeert te verbergen. Wees vooral eerlijk en probeer de situatie naar een positieve kant te buigen. Benoem hoe productief je in die periode bent geweest, maar let op: het moet van toegevoegde waarde zijn voor de functie. Laat zien dat je je actief hebt opgesteld.

Wereldreis vermelden op je CV? Ja hoor!

In vacatures wordt namelijk vaak gevraagd naar eigenschappen zoals: doorzettingsvermogen, durf, zelfstandigheid, ondernemerschap, flexibiliteit en levenservaring. En laat dat nou net een van de talloze dingen zijn die je leert van een wereldreis. En deze eigenschappen passen precies bij een aantal vacatures van verschillende Limburgse bedrijven, hoppa! Schijf bijvoorbeeld bij de chronologische opsomming van je werkervaring ‘’loopbaan onderbroken voor wereldreis’’.

Ontslag op je CV vermelden? Geen goede keuze! 

Je vermeldt alleen wanneer je functie afliep. Gereageerd op verschillende vacatures in Limburg en uitgenodigd voor een gesprek? In een sollicitatiegesprek heb je ruimte om uit te leggen wat er is gebeurd, bijvoorbeeld: ‘Groot reorganisatietraject, functie is komen te vervallen.’

Een onafgemaakte studie vermelden op je CV? Natuurlijk! 

Hoe dan ook, begrijpelijk dat je gestopt bent en een andere opleiding hebt gekozen in Limburg of elders in het land. Misschien had je in de tussentijd even wat tijd nodig om jezelf te vinden. Enige tijd later vind je een vacature die helemaal bij jou past en je wordt uitgenodigd voor een gesprek. In dit gesprek kun je aangeven dat je deze keuze met een goede reden hebt gemaakt. Een niet-afgemaakte opleiding hoort nu eenmaal bij jouw levenspad (dus ook in je CV) en ook daar heb je dingen geleerd. Zijn deze aspecten van belang bij die functie? Benoem ze!

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?