Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
02-02-2018

Welzijn van medewerkers in 2018 prioriteit voor topwerkgevers


Het Internationale Top Employers Institute heeft op 1 februari 66 organisaties erkend als Top Employer Nederland 2018. Al deze werkgevers hebben fysieke en mentale gezondheid van hun medewerkers hoog op de agenda van 2018 staan. Gezondheid van het menselijk kapitaal zien zij als belangrijke factor. Daarnaast zijn diversiteit en technologische innovatie belangrijke thema’s voor topwerkgevers. Dit blijkt uit het onderzoek dat vooraf ging aan de certificering.

Het onderzoek geeft weer dat 83% van de Nederlandse Top Employers 2018 een organisatie breed welzijnsprogramma biedt. Hierin zitten onderdelen als sportabonnementen, voedingsadvies en hulp bij afvallen of stoppen met roken. Niet alleen fysieke gesteldheid maar ook geestelijke gezonheid wordt gemonitord: de gecertificeerde werkgevers biedt bijvoorbeeld 70% zijn medewerkers een cursus stressmanagement en 77% heeft een programma dat na een burn-out helpt bij terugkeer binnen de organisatie. Noemenswaardig is dat Nederland hier koploper in in. Onder wereldwijde Top Employers beschikt 35% over een dergelijk herstelprogramma.

Andere belangrijke thema’s zijn diversiteit en inclusiviteit. Ruim 90 procent stuurt bijvoorbeeld actief op de doorstroom van vrouwen naar senior-/management posities en 62% neemt bewust medewerkers met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan. 

Daarnaast blijkt dat topwerkgevers in hun hr-beleid steeds meer technologische innovaties integreren. Zo is de inzet van mobiele applicaties bij het opleiden van medewerkers in drie jaar tijd met 51% bijna verdubbeld. Technologische ondersteuning bij kennisdeling is in diezelfde periode met 20% toegenomen: 79% van de Nederlandse Top Employers maakt daarvan nu gebruik. En 42% beschikt over een digitaal platform dat de voortgang van het onboardingsproces monitort.

Bron: Allesoverhr.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?