Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
23-12-2016

Welke Limburgers trekken in Nederland aan de touwtjes?

De volkskrant publiceert dit jaar voor de elfde keer de Top 200 van invloedrijkste Nederlanders.
ING- bestuursvoorzitter Ralph Hamers is de invloedrijkste Limburger van Nederland.De baas van 's lands grootste bank staat op de 11e plek. Vorig jaar moest hij nog genoegen nemen met een 18e plaats.

Geen Limburger, maar wel een bedrijf uit onze provincie: op plek 6 in de lijst zien we Feike Sijbesma terug. De 57-jarige bestuurder uit Noord-Holland is nu bijna tien jaar bestuursvoorzitter van chemiereus DSM.
De tweede Limburger staat op plek 92. Oud-minister Maxime Verhagen uit Maastricht is sinds 2013 voorzitter van brancheorganisatie Bouwend Nederland.Ook een andere Limburgse oud-politicus staat in de lijst: Jolande Sap staat op plek 177. De Venlose is tegenwoordig commissaris bij verschillende bedrijven, waaronder telecombedrijf KPN en accountantskantoor KPMG.
Een opvallend hoge binnenkomer is Rianne Letschert. De 40-jarige Brabantse zwaait sinds dit jaar de scepter bij de Universiteit Maastricht. Dat levert de jongste vrouwelijke rector magnificus ooit plaats 156 op. Ze is ook meteen de jongste persoon op de hele lijst.

Bert Habets vinden we elk jaar terug in de lijst. De Heerlenaar, al jaren de baas van RTL Nederland, staat op plek 182.

Er staan overigens veel Limburgse prominenten niet in de lijst die je daar misschien wel in zou verwachten. Zo is er geen plek voor minister Lilianne Ploumen uit Maastricht of PVV-fractievoorzitter Geert Wilders. De Volkskrant sluit bij het maken van de lijst kabinetsleden uit, omdat zij zelf het centrum van de macht vormen. Ook voor Tweede Kamerleden is geen plek, omdat ze democratisch gekozen zijn. Eerste Kamerleden staan dan weer wel op de lijst, omdat het gaat om niet direct verkozen functie, die bovendien als bijbaan wordt gezien.

Bron : 1limburg

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?