Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
19-06-2020

Welke kleding kleur kies je bij het solliciterenDe kleur van je kleding stuurt een onderbewuste boodschap aan de interviewer over je persoonlijkheid.

Hieronder vind je een lijstje met verschillende veelkomende kledingkleuren bij sollicitatiegesprekken en de emoties die deze kleuren oproepen.

Blauw - Blauw, vooral marineblauw, is een mooie neutrale kleur voor sollicitatiegesprekken. Blauw brengt gevoelens van rust, vertrouwen en zelfvertrouwen. Kernwoorden die met blauw worden geassocieerd zijn: geloofwaardig, betrouwbaar, autoriteit, conservatief, loyaal, rust, toegankelijk, koel, objectief, serieus.

Zwart - Zwart is een zeer populaire kleur voor pakken en jurken bij sollicitaties. Zwart is een zeer indrukwekkende kleur die veel macht, gezag, en zelfs drama uitstraalt. Echter, kan zwart hierdoor ook een beetje overweldigend zijn in een minder conservatieve (casual) omgeving, en kan je ongenaakbaar overkomen.
Kernwoorden die met zwart worden geassocieerd zijn: krachtig, artistiek, prestige, somber, chique.

Grijs – Grijs is een andere vaak gedragen neutrale kleur bij sollicitatiegesprekken.Het geeft je een krachtige look maar is niet zo dominant als bijvoorbeeld zwart. Kernwoorden die met grijs worden geassocieerd zijn: neutraal, ontspannen, wijsheid, geborgenheid, verfijning, ouderdom, saai, logisch, analytisch sterk.

Bruin - Bruin is een neutrale kleur die gevoelens van kalmte oproept. Het is een goede effen, neutrale kleur die bij elk soort sollicitatiegesprek past. Kernwoorden die met bruin worden geassocieerd zijn: neutraal, stabiel, degelijkheid, toegankelijk, aards, mannelijk, geborgenheid, passiviteit, betrouwbaar.

Rood - Rood is een heldere, krachtige kleur die energie en passie uitstraalt. Een rood accentje (bijvoorbeeld in een stropdas of een sjaal) kan precies de juiste hoeveelheid van de passie over brengen zonder dat het te emotioneel toont. Kernwoorden die met rood worden geassocieerd zijn: warm, krachtig, zelfverzekerd, gepassioneerd, agressief, energiek.

Wit – Wit is fris en schoon, wit is een geweldige kleur voor overhemden en blouses. De kleur straalt zuiverheid en eenvoud uit en voegt een beetje helderheid zonder dat het te overweldigend is. Kernwoorden die met wit worden geassocieerd zijn: zuiver, luchtig, perfectionistisch, star, steriel, fris.

Paars - Paars wordt vaak gezien als een vrouwelijke kleur.Kernwoorden die met paars worden geassocieerd zijn: scherpzinnig, creatief, gevoelig, karakter, spiritueel, zweverig, overheersend, star, sensitiviteit, liefde, passie.

Daarnaast zijn er nog verschillende andere kleuren die je kan dragen bij je sollicitatiegesprek. Zoals bijvoorbeeld meer gedurfde kleuren als geel of oranje. Frisse heldere kleuren kunnen zorgen voor een vrolijke en ontspannen uitstraling maar kan ook afleiden.

Bron : traineeshipplaza.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?