Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
20-09-2016

Welke gegevens mag uw werkgever en bedrijfsarts verwerken en welke nietIn elk bedrijfkomt het wel eens voor dat een werknemer ziek wordt. Bij langdurige arbeidsongeschiktheid, maar vaak ook bij een korte afwezigheid wegens bijvoorbeeld de griep, worden er dan medische gegevens van de werknemer geregistreerd. Gegevens over de gezondheid van werknemers zijn echter bijzondere persoonsgegevens en kunnen, als deze niet goed worden verwerkt, behoorlijke consequenties hebben voor zowel de betreffende werknemer (schending van zijn privacy) als de werkgever (aan wie een forse boete kan worden opgelegd).

Welke gegevens mag uw werkgever verwerken, en welke niet? En welke gegevens mag de bedrijfsarts en/of re-integratiebureau wel verwerken, en welke gegevens niet?

En wat zijn uw rechten als (zieke) werknemer wanneer uw werkgever u een vaststellingsovereenkomst of beëindigingovereenkomst aanbiedt? En is het eventueel mogelijk om, wanneer u akkoord bent gegaan met een vaststellingsovereenkomst of beëindigingovereenkomst, het ontslag later ongedaan te maken en doorbetaling van het loon te vorderen van uw werkgever?

U kunt het antwoord op deze vragen hier lezen: http://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#2

Deze blog is geschreven door: SPEE advocaten

Lees nu ook: MBO-ers roken meer, HBO-ers drinker vaker alcohol

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Jobalert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Jobalert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

    Gekozen opleidingsniveaus:

      Op welk e-mailadres?