Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
05-05-2023

Weinig Nederlandse werkgevers open over loon- en arbeidsvoorwaarden

Binnenkort geldt er een nieuwe wet voor Europese bedrijven waarbij werkgevers meer openheid moeten geven over het loonbeleid. Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse werkgevers nog achterlopen op het gebied van transparantie, met 48,5% die open is over hun beleid.

Openheid onder de werknemers

Bijna de helft (46%) van de Europese werknemers heeft er geen probleem mee om open te communiceren over hun salaris met collega's en bijna vier op de tien werknemers (38%) weten wat hun collega's met een vergelijkbare functie verdienen.

Voordelenpakket

In Nederland heeft 21% van de werknemers de mogelijkheid om hun eigen voordelenpakket samen te stellen binnen een vastgesteld budget, terwijl dit in Ierland (44%), het Verenigd Koninkrijk (33%) en Polen (30%) hoger ligt.

Vergoedingen

Nederlandse werknemers ontvangen het vaakst een algemene onkostenvergoeding (53%). Mobiliteitsbudget (37%) en technische voorzieningen (36%) volgen. Een fiets van de zaak krijgen scoort laag in Nederland (9%), maar een fietsplan voor werknemers is koploper (41%).

Premies, commissies en bonussen

79% van de Europese werknemers wil graag premies, commissies en bonussen toevoegen aan hun arbeidsvoorwaardenpakket, blijkt uit onderzoek. Toch heeft maar één derde (34%) dit als vast onderdeel.

Bron: hrpraktijk.nl
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?