Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
18-12-2020

Weigering passende arbeid te verrichten. Aanspraak van werknemer op loondoorbetaling vervalt in zijn geheel


Het blijft een ingewikkeld vraagstuk voor veel werkgevers: een zieke werknemer, die weigert om passende arbeid te verrichten. Een recente uitspraak benadrukt wat daar de gevolgen van zijn voor werknemer én onderstreept het belang van werkgevers om snel en op de juiste wijze in actie te komen.

Het gaat om een zaak die pas door de rechtbank Rotterdam is behandeld. Werkgever (een transportonderneming) heeft op 1 december 2018 een arbeidsovereenkomst gesloten met werknemer (chauffeur) voor de duur van 7 maanden. Vervolgens is de arbeidsovereenkomst met 12 maanden verlengd. Op 1 juli 2020 komt er een einde aan de arbeidsovereenkomst, aangezien werkgever op 24 april 2020 heeft aangezegd.

Op 12 mei 2020 heeft werknemer zich ziekgemeld. De bedrijfsarts heeft op 20 mei 2020 laten weten aan werknemer dat hij geschikt is om rustige werkzaamheden in de loods te doen, halve dagen. Werknemer kan zich daar niet in vinden: hij vindt dat hij geen aangepast werk kan verrichten en legt het advies van de bedrijfsarts naast zich neer.

Werkgever accepteert dat niet en laat schriftelijk aan werknemer weten dat werknemer het advies van de bedrijfsarts moet opvolgen. Ook adviseert werkgever werknemer om een deskundigenoordeel bij het UWV aan te vragen, én kondigt werkgever een loonstop aan.  Lees hier verder!

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?