Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
29-06-2018

Weer meer studenten werken in het zwart


Sinds het begin van de metingen over studentenbaantjes schommelt het aantal studenten dat in het zwart werkt grosso modo tussen de 15 en 20 procent. Echter zijn er nu weer meer zwart aan het werk, blijkt uit de jaarlijkse studentenstudie van hr-dienstverlener Randstad onder 1.000 studenten.
De eerste meting vorig jaar rapporteerde ook een daling van het aantal zwartwerkers naar 13 procent. Vandaag geeft opnieuw 17 procent van de studenten aan dat ze zonder een contract aan de slag zijn. Bij de -18-jarigen gaat het om één student op de vier. De studie leert ook dat de studenten - naar eigen zeggen - gemiddeld 50 dagen per jaar werken. Dat is 7 dagen meer dan bij de vorige peiling in 2017.
 
Andere opmerkelijke bevindingen uit de enquête: procent van de ondervraagde studenten werkt tijdens de lesuren en de helft van de studenten kreeg al te maken met werkgevers die hen probeerden te overtuigen om ook tijdens de lesuren te werken. Iets wat ook opzienbarend is: één op de vier studenten werkt ook tijdens de blok- en/of examenperiode. Daarnaast lijken studenten steeds meer te werken door de week. Het aantal studenten dat naar eigen zeggen regelmatig werkt door de week is toegenomen van 26 procent in 2017 naar 44 procent in 2018. Eén op de vier studenten geeft tot slot zelf aan dat werken tijdens het schooljaar een negatieve invloed heeft op de studieprestaties. 
 
Bron: vacature.com
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?