Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
24-01-2020

We werken niet harder dan vroeger maar ontspannen te weinig


16% van de Nederlandse bevolking heeft burn-out klachten (cijfers TNO 2019). Voor ons gevoel komt dit voornamelijk door teveel activiteiten in te weinig tijd.

Werknemers tellen hun dagen af tot ze vakantie hebben. Ze hebben het echt ‘nodig’. Eenmaal op vakantie kun je goed bijtanken/opladen (hoe je het ook wilt noemen), maar de meeste mensen worden ziek op vakantie.

Alles komt er dan letterlijk uit!

We denken dat we veel meer werken dan vroeger, dat we hierdoor meer stress hebben en echt die vakantie nodig hebben, liefst meerdere keren per jaar. Maar klopt dit gevoel wel?

Qua uren werken we namelijk veel minder dan vroeger en bedrijven faciliteren meerdere workshops zoals time-management en mindfullness. Maar toch blijft het aantal mensen met burn-out en stressklachten stijgen.

Mijn mening is dat we stress krijgen omdat we alles perfect willen doen, om er op een bepaalde manier uit te zien en om niets te missen. We durven geen nee te zeggen en hierdoor ervaren we achter de schermen continu stress, nooit rust in ons hoofd, je probeert alle ballen hoog te houden en je agenda is bomvol. Je loopt achter de feiten aan, je gezondheid en energie gaat achteruit met als gevolg een lagere productiviteit en concentratieniveau.

Je MOET dit, MOET dat van jezelf! En uiteindelijk kom je nooit toe aan wat je diep van binnen echt wilt. Het gevoel van ‘flow’. Je lekker in je vel voelen, je talenten kunnen gebruiken, een voldaan en trots gevoel binnen je werk en uiteindelijk als resultaat hiervan ‘vrijheid’! Een medewerker in flow is de beste medewerker die een werkgever kan hebben!

Ik ben van mening dat je deze behoefte aan ‘moeten’ en aan vakantie veel minder hebt als je je veel meer gaat richten op je energielevel, je gezondheid en je talenten. Daarnaast is het belangrijk om dagelijks meer te ontspannen. En ontspannen is NIET Netflix en social media want dit zijn zeer energierovende dingen (niet fysiek maar wel mentaal).

Als werkgever is het belangrijk om vitaliteit in het beleid te integreren en integraal aan te pakken. Daarnaast is het ook belangrijk om dit goed uit te dragen. Deel hoe belangrijk het is dat de medewerkers hier aan deelnemen zodat hun balans inspanning-ontspanning verbeterd. Vaak zijn de mensen die het echt nodig hebben niet te vinden in de workshops, omdat ze een hele hoge werkdruk ervaren en het gevoel hebben anders nog minder tijd te hebben.

Bewustwording creëren bij de medewerkers is focuspunt nummer één. Zonder bewustwording komen ze zelf ook niet in actie en dat zou zo zonde zijn! Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen in hun ‘flow’ te krijgen. Neem contact met mij op om te kijken hoe we jouw medewerkers ook meer in hun ‘flow’ kunnen krijgen!

Met energieke groet,

Kelly Stessen
[email protected]
www.stessensportencoaching.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?