Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
13-09-2018

Wat zijn jouw grootste tijdverspillers


Veel mensen staan eigenlijk niet goed stil bij wat zij doen en bij hoe belangrijk deze activiteiten zijn. Hierdoor verspillen we dagelijks veel tijd. Dit zorgt er ook voor dat we al snel het idee hebben dat we het gewoonweg veel te druk hebben om alles in een dag gedaan te krijgen wat we op een dag willen doen.

 1. Internet en social media
  Tegenwoordig verspillen we veel tijd aan internet en met name aan social media
  Even kijken en vervolgens zijn we zonder het te merken direct een kwartier van onze tijd kwijt.
  Plan je social media tijd in en voorkom dat je jezelf kunt verliezen in eindeloos surfen zonder specifiek doel.
 2. Woon-werkverkeer
  Zeker mensen die niet om de hoek werken komen vaker in de file te staan onderweg naar het werk. Deze tijd verliezen we, omdat we de tijd niet nuttig besteden. Toch kun je zeker ook in de file je tijd nuttig besteden in plaats van verspillen, ook als je zelf rijdt. Denk bijvoorbeeld aan zakelijke luisterboeken om iets van te leren of het aanleren van een nieuwe taal. Zo ontwikkel je jezelf voortdurend tijdens het wachten in de file. Dat files soms zonder aanleiding kunnen ontstaan kun je in onderstaande video zien.
 3. Vergaderingen
  Vergaderingen vergen veel tijd en leveren vaak minder op dan we zouden willen. Hierdoor zijn veel vergaderingen voor een groot deel tijdverspilling. Als je effectiever wilt vergaderen, dan kun je blijven staan tijdens de meeting. Dit zorgt er namelijk voor dat de vergadering niet langer duurt dan nodig. Bedenk daarnaast altijd of het voor jou wel echt belangrijk is om bij de vergadering aanwezig te zijn. Niet iedere vergadering is voor jou relevant.
 4. Planning
  Planning kan je veel tijd kosten. Dit is het geval wanneer je je taken niet inplant of wanneer je ze op een verkeerde wijze inplant. Met een goede takenlijst kun je heel wat tijd winnen op de gemiddelde werkdag. Zorg altijd voor een goede planning en stel zeker dat je je hier ook goed aan kunt houden. Je zult zien dat dat je veel extra tijd op zal leveren.

Bron: heteffectievewerken.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?