Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
22-10-2020

Wat vertelt het lettertype in je CV over jou

Wanneer je je CV opstelt, wil je dat dit een zo goed mogelijk beeld van jouw persoonlijkheid weergeeft. Je doet dat vooral door goed na te denken over de inhoud van je CV, maar eigenlijk begint het al bij de keuze van je lettertype. Elke persoonlijkheid heeft namelijk zijn eigen lettertype. Weet jij welk lettertype het beste bij jou past?

 

 


Times New Roman
Een klassieker, die vaak al ingesteld staat als het standaard lettertype. Hierdoor wordt dit soms gezien als een saaie of veilige keuze. Gebruik jij toch het liefst dit lettertype? Zorg er dan echt voor dat je een sterk profiel hebt en dat je CV inhoudelijk helemaal in orde is en kies een passende lay-out.

Helvetica

Wil je toch op veilig spelen met een standaard lettertype? Kies dan voor Helvetica. Het is professioneel en strak, zonder als suf ervaren te worden. Het voelt professioneel, luchtig en eerlijk aan.

Calibri

Ook vaak een standaard lettertype, maar wel mooi, professioneel en overzichtelijk.

Garamond

Garamond is een vloeiend lettertype. Heb je veel competenties en ervaringen om je CV mee te vullen, dan kan dit lettertype je helpen om alles op één pagina te houden. Zonder dat het meteen als overvol aanvoelt, het lettertype blijft goed leesbaar. Dit soepele design maakt het gemakkelijk voor de ogen van de lezer om de letters te volgen.

Didot

Wil je een lettertype dat chique en elegant overkomt en tegelijkertijd toch professioneel is? Dan is Didot perfect voor jou. Zeker voor mensen die een baan in de mode-industrie ambiëren.

Zapfino

Een lettertype dat je best NIET gebruikt. Het is enorm krullerig en simpelweg overdreven. Dit is een lettertype dat moeilijk leesbaar is. Het komt niet professioneel over.

Courier

Je schrijft je CV hoogstwaarschijnlijk vanaf je laptop en niet vanaf een typemachine. Het beste gebruik je dan ook geen look a like typmachinelettertype.

Comic Sans MS
Het is algemeen wel bekend dat Comic Sans MS een no go is als lettertype op je CV. Gebruik het niet, test het niet. Behalve als je een uitnodiging voor een kinderfeestje maakt of het onderdeel is van een soort grap.

Smileys op je CV?

Weet je op voorhand of de HR-manager of lezer van je CV een goed gevoel voor humor heeft? Misschien beter op veilig spelen en de smileys laten voor wat ze zijn. De kans dat ze een meerwaarde hebben is klein.

Op zoek naar meer tips & tricks? Kijk snel hier!

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?