Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Blog
11-02-2023

Wat is Google for jobs en hoe haal jij er voordeel uit?

Google for Jobs is geïntroduceerd in de VS in 2017. In het najaar van 2020 kwam de komst van deze banenzoekmachine in Nederland. De toevoeging van Google for Jobs geeft de mogelijkheid om werkgevers en werkzoekenden met elkaar te verbinden op een snelle en effectieve manier. 

Wat is Google for Jobs nu precies?

Google biedt de banenzoekmachine aan om één enkele reden: De zoektocht naar een nieuwe baan eenvoudiger en overzichtelijker te maken. Hierdoor wordt het proces van het vinden van een match tussen werkgever en werkzoeker sneller. Bij iedere zoekterm gerelateerd aan vacatures, toont Google jou 3 vacatures die matchen en met één klik op de knop volgen er honderden extra. 

Wat zijn de voordelen van Google for Jobs?

Het voornaamste voordeel van Google for Jobs is dat het gebruiksvriendelijk is. Alle vacatures staan op één centrale locatie, namelijk op Google.  Bovendien worden vacatures niet meerdere keren vermeld, in tegenstelling tot veel andere websites, dankzij het ontdubbelingsproces. 

Tot slot is het voor marketeers een voordeel dat alles meetbaar is. In Google Analytics is Google for Jobs standaard een aparte bron, waardoor het onderscheid tussen het organische verkeer van Google en het verkeer van Google for Jobs eenvoudig is te maken. 

Hoe zorg je ervoor dat Google jouw vacatures plaatst?

Google biedt vacatures op een gratis manier, gebaseerd op gestructureerde data. Hierdoor wordt de website beter gelezen door Google. Het is belangrijk om erop te letten dat zowel de verplichte als de aanbevolen velden zijn ingevuld. Verplichte velden zijn onder andere plaatsingsdatum, omschrijving vacaturetekst, organisatie, locatie en titel. Om een grotere kans te krijgen dat Google jouw vacature in de kijker zet, kun je best een salaris(range) toevoegen!

Wist je dat je vacature door Banenrijklimburg standaard wordt doorgeplaatst op Google for Jobs? Zo heb je je vacature standaard op de grootste vacaturesite van Limburg staan én op de nr.1 zoekwebsite van de wereld. Voor meer informatie kun je terecht op de werkgeverszijde van Banenrijklimburg.

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?