Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
LinkedIn Direct Search
Nieuws
27-02-2023

Wat is de LinkedIn Direct Search en hoe haal jij hier voordeel uit?

Het kan in de huidige arbeidsmarkt lastig zijn om sommige profielen te bereiken, omdat ze een relatief kleine doelgroep vormen of niet actief op zoek zijn naar werk (latent werkzoekenden). De LinkedIn Direct Search maakt het mogelijk om een specifieke of schaarse doelgroep te identificeren en hun persoonlijk te informeren over jouw vacature.

Werkwijze LinkedIn Direct Search

Met behulp van "LinkedIn Recruiter" software maken wij een selectie van kandidaten die openstaan voor een nieuwe opportunity en die voldoen aan bepaalde vereisten die wij halen uit jouw vacature, zoals aantal jaren werkervaring in een bepaalde functie, opleidingsachtergrond, reisafstand, branche, enzovoorts. Deze lijst verfijnen wij vervolgens door één voor één deze LinkedIn-profielen te bekijken of er een goede match is met de vacature. Wij proberen te achterhalen wat hun zou kunnen motiveren om te switchen van baan of waarom ze net niét zouden openstaan voor een nieuwe ervaring. Om het concreter te maken, zijn hier enkele voorbeelden:

 • Wij zien een potentiële kandidaat die in zijn huidige functie één uur naar het werk moet rijden. De afstand tussen zijn woonplaats en jouw organisatie is maar een kwartier. De lange reisafstand bij zijn huidige baan zou dus een motivator zijn om te switchen naar jouw organisatie.
 • Een profiel met de juiste functie-eisen is pas begonnen werken in een bedrijf. Deze persoon is niet interessant om te benaderen, want deze zal niet zomaar afhaken.
 • Een potentiële kandidaat werkt nu bij een klein bedrijf en zou nu een zelfde functie bij een groter bedrijf kunnen uit gaan voeren. De motivatie zou betere arbeidsvoorwaarden, grotere scope en meer verantwoordelijkheden kunnen zijn.

Als wij dan de meest geschikte profielen hebben geselecteerd, attenderen wij hen uit name van jou op de vacature met een link naar de vacature op jouw site of op die van ons.

Naast het attenderen van de kandidaten op jouw vacature reageren wij ook op de vragen van kandidaten m.b.t. de desbetreffende vacature (kan ik parttime werken, is het een functie voor een vast dienstverband, ik heb niet de juiste opleiding maar wel de juiste ervaring, ik heb geen 10 jaar ervaring maar wel 5 jaar ervaring, enzovoorts).

Voordelen LinkedIn Direct Search

 • Bereik een doelgroep die moeilijk te bereiken is.
 • Jouw vacature wordt proactief naar de doelgroep gestuurd waardoor de kans dat jouw doelgroep de vacature ziet vele malen groter is.
 • Alle conversaties op LinkedIn worden ook naar de mailbox van personen gestuurd. Potentiële kandidaten die niet actief zijn op LinkedIn, krijgen dus toch een melding.

Interesse? Neem dan contact op met onze accountmanagers Ward of Tom!

Auteur: Lauren Smits, Job Marketeer bij Banenrijklimburg

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?