Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
28-05-2015

Wat dien jij in het achterhoofd te houden bij de zoektocht naar een baan?

Het vinden van een passende baan is niet makkelijk, maar toch neem jij niet iedere baan aan die op jouw pad komt. Bij het zoeken naar een baan gaat het om zes elementen: De vestigingsplaats van het bedrijf, de bedrijfscultuur, de organisatiegrootte, de loopbaanmogelijkheden, de arbeidsvoorwaarden en de functie zelf.

Vestigingsplaats
Met de vestigingsplaats van het bedrijf doelt men op de ligging. Belangrijk is om vooraf vast te stellen hoelang je wilt reizen naar jouw toekomstige werkplek. Bepaal daarbij of jouw toekomstige werkgever goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, auto of misschien wel per fiets.

Bedrijfscultuur
Niets is belangrijker dan het achterhalen van de normen en waarden van het bedrijf waar je in de toekomst wilt werken. Is de werksfeer formeel of gaan de medewerkers heel relaxed met elkaar om? Heerst er een negen-tot-vijf mentaliteit of werkt men door in het weekend? Daarbij is het belangrijk om te weten of er een vergadercultuur is. In deze fase is het cruciaal om te achterhalen of het bedrijf bij jou past.

Organisatiegrootte
Met de organisatiegrootte wordt aandacht besteed aan de omvang van het bedrijf. Prefereer je een multinational of wil je juist werken bij een middenklein bedrijf? Werken bij een middenklein bedrijf leidt veelal tot een informele werksfeer en meer doorgroeimogelijkheden. Daarentegen betekent werken bij een multinational dat je kansen op een internationale carrière worden vergroot!

Loopbaanmogelijkheden
Ben je ambitieus en neem je geen genoegen met je (huidige/toekomstige) functie? Bekijk dan goed wat de doorgroeimogelijkheden zijn binnen een organisatie. Steekt een organisatie veel tijd, geld en energie in het opleiden van personeel? Dan ben je, mits je wilt doorgroeien, aan het juiste adres!

Arbeidsvoorwaarden
Bij het bekijken van de arbeidsvoorwaarden staan twee elementen centraal, namelijk geld en tijd. Wat is jouw toekomstige salaris? Is deze marktconform en betaalt de werkgever naar jouw capaciteiten/kennis? Daarbij is het relevant om te kijken naar de secundaire arbeidsvoorwaarden. Houd hierbij rekening met bijvoorbeeld een leaseauto, ziekteverlof, bonussen en reiskostenvergoeding. Daarnaast is het qua tijd goed om te kijken naar de vakantiedagen en de mogelijkheden om wellicht thuis te werken.

Functie 
De functie is uiteindelijk het element waar het allemaal om draait. Lees een functiebeschrijving aandachtig door en bepaal of de functie ligt in jouw vakgebied en opleidingsniveau. Tevens is het verstandig om te achterhalen of een functie voldoet aan jouw wensen en behoeften. Weet wat je taken zijn en verantwoordelijkheden zijn.

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?