Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
22-09-2016

Wat betekent Prinsjesdag voor HR?

 

Afgelopen dinsdag was het Prinsjesdag: het jaarlijkse moment waarop de Koning de Troonrede uitspreekt én het kabinet haar plannen voor het komende begrotingsjaar bekendmaakt. Ook dit jaar zijn er maatregelen bij die relevant zijn voor HR.

Koopkracht
Alle groepen in de samenleving gaan erop vooruit. Volgens het kabinet gaat van alle werkenden zelfs 95 procent er op vooruit.

De tarieven in de tweede en derde belastingschijf gaan omlaag, terwijl de arbeidskorting fors stijgt. Ook verhoogt het kabinet de bovengrens van de derde belastingschijf. Daar staat tegenover dat de algemene heffingskorting voor hogere inkomens wordt afgebouwd. Werknemers met jonge kinderen profiteren van een verhoging van de inkomensafhankelijke combinatiekorting en van dekinderopvangtoeslag. Beide maatregelen maken het makkelijker om een betaalde baan te combineren met de zorg voor kinderen.

Voor werkgevers
Voor werkgevers wordt het aantrekkelijker om mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Vanaf 2017 krijgen werkgevers een tegemoetkoming van maximaal € 2.000 per jaar voor elke werknemer die rond het minimumloon verdient. Door de lasten op arbeid te verlagen, hoopt het kabinet binnen twee jaar in totaal 21.000 banen te creëren.

Onderwijs
Het was al eerder aangekondigd, maar in 2017 komt ook het Leven Lang Leren-krediet beschikbaar. Dat is bedoeld voor iedereen tot 55 jaar die wil blijven studeren, maar geen recht meer heeft op studiefinanciering. Geïnteresseerden kunnen tegen gunstige voorwaarden geld lenen als zij een opleiding willen volgen.

Bron : www.xperthractueel.nl

Klik hier voor de HR vacatures

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?