Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
30-05-2018

Warm weer: wat kun je wel en niet aan op kantoor?


Welke outfit is gepast en welke kun je beter voor het weekend bewaren.  Natuurlijk zijn kledingmogelijkheden sterk afhankelijk van het soort bedrijf waar je werkt, de functie die je bekleedt en de afspraken die je voor die dag hebt.
Belangrijk is dat de boodschap die je wilt uitdragen, overkomt, en dat collega’s op je werk niet worden afgeleid door te korte, te strakke kleding. Op kantoor hoort kleding je boodschap te versterken, niet te verstoren. Bij twijfel kun je altijd even navragen bij je werkgever of er een kledingprotocol is en wat daar precies in staat. Dit hangt natuurlijk ook erg af van de beroepsgroep waarin je werkzaam bent, maar er is duidelijk een verschil tussen werk- en privé-kleding, ook in de zomer. Daarnaast bevind je je in jouw professionele omgeving, dus het moet altijd netjes blijven.

Wat kunnen vrouwen dragen?

Bij vrouwen is vaak de grote vraag: hoeveel bloot mag je zien? Omdat ieder bedrijf andere kledingvoorschriften kan hebben, worden hier alleen de meest algemene richtlijnen op een rijtje gezet:

 • Kun je een jurkje, rokje of korte broek dragen? Ja, maar let wel op de lengte. Als je op je werk veel zit, moet je er rekening mee houden dat je jurk of rok kan opkruipen en dat er dus meer te zien kan zijn dan jij wilt. Als het kledingstuk tot de knie komt, kun je het prima dragen. Al hoewel niet iedere vrouw de voorkeur geeft aan een driekwart broek, is een ‘short’ geen goed idee;
 • Houd je decolleté bescheiden, maar deze geldt niet alleen in de zomer;
 • De hemdjes met spaghettibandjes kun je beter in de kast laten hangen en vervangen met een top met een brede band of korte mouw.
 • Voeten zijn ook niet iedereens favoriet, dus zorg dat deze gewoon netjes bedekt zijn. Geen teenslippers dus;
 • Tot slot, houd je natuurlijk altijd rekening met belangrijke afspraken, zoals een presentatie of voortgangsgesprek. Neem bijvoorbeeld een jasje of vestje mee, die je tijdens deze afspraak kunt dragen.

Wat dragen mannen?

Voor mannen is het net weer een ander verhaal. Wat is wel en niet toegestaan? Hieronder een aantal tips:

 • Als je normaal een pak draagt, dan kun je laagjes weglaten door bijvoorbeeld geen t-shirt onder je blouse aan te doen of je jasje thuis te laten;
 • Ook zou je in dit geval een overhemd met korte mouwen kunnen dragen, maar een overhemd met opgestroopte mouwen is in deze situatie stijlvoller;
 • Hoef jij niet in pak op je werk te verschijnen? Zorg dan dat je een blouse, t-shirt of polo draagt zonder al te felle kleuren of heftige teksten;
 • Daarnaast is een lage V-hals not done op de werkvloer;
 • Hoe oneerlijk het ook lijkt, bij mannen is het dragen van een korte broek uit den boze en dus over het algemeen niet toegestaan.

Kortom, wat voor vrouwen wel kan, kan voor mannen weer een no go zijn. Het blijft altijd een lastige kwestie en meningen verschillen. De beste tips blijven toch om laagjes te dragen, zodat je je altijd kan aanpassen aan de temperatuur. Daarnaast moet je uitkijken voor het ‘grijze t-shirteffect’: je hoeft maar een beetje te zweten en het is al te zien.

Bron : sollicitatieblog.nl

 

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?