Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
17-05-2019

Wanneer je voor een second opinion moet kiezen

Hoewel in 2017 het recht om bij een tweede bedrijfsarts een second opinion aan te vragen werd ingevoerd, is veel werknemers nog altijd niet echt duidelijk wat nu precies het verschil is tussen het aanvragen van een second opinion bij een tweede bedrijfsarts enerzijds, en anderzijds het aanvragen van een deskundigenoordeel bij het UWV.

De begrippen “deskundigenoordeel” en “second opinion” worden niet voor niets in de volksmond nog altijd door elkaar gebruikt, ondanks dat deze begrippen tegenwoordig strikt juridisch gezien dus eigenlijk niet meer door elkaar mogen worden gebruikt.

Veel werknemers realiseren zich jammer genoeg niet dat er een verschil is qua kosten, maar ook qua termijnen. Ook weten veel werknemers helaas niet dat je de “second opinion” en het “deskundigenoordeel” naast elkaar kunt gebruiken. En dat is zonde!

Wilt u weten waar de verschillen precies in zitten, en wat de meerwaarde is van het recht op een second opinion? Lees dan snel verder: https://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#2  

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?