Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
17-12-2020

Waarom je juist in december moet solliciteren

Is het buiten koud en donker? Neem thuis lekker plaats op je bank. Niet alleen om je jaarlijkse portie kerstfilms te verslinden, maar ook om af en toe eens de online vacaturebanken te checken. Want wist jij al dat je kansen op een nieuwe baan in december wel eens een stuk hoger zouden kunnen liggen dan je misschien denkt? Dit is waarom:

 

 1. Minder concurrentie tijdens het solliciteren
  Waar recruiters soms door de (kerst)bomen het bos niet meer zien, ligt dat tijdens de maand december vaak anders. Iedereen is druk bezig met de feestdagen waardoor de zoektocht naar een nieuwe baan misschien even stil ligt. En daarom doe jij nu juist het tegenovergestelde! Want met minder concurrentie op de arbeidsmarkt kom jij nog duidelijker in beeld bij je potentiële werkgever.

 2. Gemoedelijke sfeer
  December is een van de gezelligste maanden van het jaar. En dat merk je aan alles. Of een recruiter nou thuis naast zijn/haar eigen kerstboom zit te werken, of toch op kantoor met enige kerstversiering in het uitzicht, werknemers zijn vaak in een goed humeur. Een ideaal moment voor een goed sollicitatiegesprek waarin je een échte connectie kunt maken. 

 3. Een nieuw jaar, een nieuwe collega
  Het nieuwe jaar is in zicht. Ambitieuze plannen komen op tafel, nieuwe budgetten worden vrijgemaakt, iedereen maakt zich op voor een frisse start. En daar hoort misschien wel een nieuwe collega bij. Dit is dus hét moment om je slag te slaan!

 4. Jezelf bewijzen door een werkgever uit te helpen
  Medewerkers die hun laatste vakantiedagen opnemen om december met familie door te brengen, werkgevers die daardoor handen te kort komen: het schept mogelijkheden voor jou! Want misschien levert dit jou wel een tijdelijke aanstelling op om de werkgever te helpen de planning rond te krijgen. En wanneer je in die periode zo’n goede indruk achterlaat, mag je misschien wel blijven na afloop van jullie overeenkomst. Misschien ook niet, maar dan heb je alsnog een waardevolle toevoeging voor je cv te pakken!

Wacht niet met die goede voornemens tot het nieuwe jaar. Als iedereen in de feeststemming is, behoud jij de focus op het vinden van je nieuwe baan. Zo laat je aan je nieuwe werkgever zien hoe gemotiveerd je wel niet bent en ben je iedereen letterlijk een stapje voor!

Bekijk snel onze vacatures en ga voor die nieuwe baan!

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?