Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
17-09-2021

Waarom je als bedrijf solliciteren via Whatsapp moet overwegen

Solliciteren is voor de meeste mensen een spannende en tijdrovende bezigheid. De drempel om te bellen of te mailen is voor velen te hoog, dus daarom staan steeds meer bedrijven open voor sollicitaties via Whatsapp. En eigenlijk is dat best logisch!

Via Whatsapp bereik je meer jongeren

Eigenlijk is het marketing 101: je communiceert via het platform waar jouw doelgroep zich bevind. Als jij dus een vacature hebt openstaan die perfect is voor een jonge professional, waarom zou je ze dan niet laten solliciteren via het platform waar ze zich bevinden. Daarnaast zijn veel jongeren niet gewend om te bellen of te mailen. In hun leven gaat alles sneller en laagdrempeliger via chats.

Naast jongeren, is Whatsapp ook een goed recruitmentmiddel voor andere leeftijden. Vrijwel alle werkende Nederlanders gebruiken Whatsapp en het is een veel laagdrempeligere manier om mensen te bereiken dan per telefoon of mail. Dit maakt de stap om te solliciteren dan ook een stuk kleiner voor mensen. Daarnaast kun je snel reactie geven, want niemand vind het leuk om lang te moeten wachten als hij of zij een sollicitatie gestuurd heeft.

Heeft solliciteren via Whatsapp dan helemaal geen nadelen?

Nee, het is niet allemaal hosanna. Zo zit er wel extra werk in. Zo is al genoemd dat het snel reageren een positief punt is voor de sollicitant, maar het kost de werkgever een stuk meer van zijn tijd om snel te antwoorden. Hierdoor ben je er drukker mee dan reguliere sollicitaties.

Er zijn ook privacyvraagstukken, want volgens de AVG moet je de gegevens van kandidaten na dertig dagen verwijderen uit Whatsapp als je er niet meer iets mee gaat doen. Daarnaast zijn cv’s ook privacygevoelig, dus dit soort documenten kun je nog altijd het beste sturen via beveiligde platformen.

Whatsapp zal zeker niet de originele sollicitatiewijzen vervangen, maar het is wel een innovatieve manier om mensen te bereiken en de drempel voor sollicitanten te verlagen om op jouw vacature te reageren.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de vacature online te vinden is. Via Banenrijklimburg kun jouw vacatures promoten onder een geïnteresseerde doelgroep in heel Limburg. Benieuwd? Ga dan naar https://webshop.banenrijklimburg.nl/ of neem contact met ons op via 043-3560106 of [email protected]  

 

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?