Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
20-09-2018

Vijf redenen om wel bij de gemeenten te werken


Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, je bent op een verjaardag en het onderwerp de overheid komt ter sprake. Al snel roept een verwarde oom; ‘’die ambtenaren drinken alleen maar koffie en doen toch hun hele leven alleen maar hetzelfde’’. Juist dit stigma maakt het voor de Gemeenten tegenwoordig moeilijk om een aantrekkelijke werkgever te zijn. 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Het bovengenoemde vooroordeel is onterecht! Waarom? Dat zullen wij met 5 redenen bekrachtigen.

 1. Je bent maatschappelijk betrokken
  De belangrijkste reden is wellicht de meest voor de hand liggende reden. Wanneer je werkt voor een gemeente, voeg je direct iets toe aan de maatschappij. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken van veel burgers.
 2. Je hebt hele diverse collega’s
  Binnen een gemeente werken mensen van alle leeftijden, alle niveaus en met diverse achtergronden. Dit maakt dat je van veel verschillende mensen kunt leren en je eigen kennis en ontwikkeling snel kunt vergroten.
 3. Je kunt je snel ontwikkelen
  Door de vele functies en niveaus waarop er wordt gewerkt binnen een gemeente is er veel kans om jezelf te ontwikkelen en verder te groeien.
 4. Het draait om mensen
  Er wordt gekeken naar de individu en persoonlijke tevredenheid staat voorop. Er wordt in jou geïnvesteerd door trainingen, opleidingen en persoonlijke aandacht. Geld verdienen is niet de drijfveer, het gaat om goede dienstverlening.
 5. Er is nog veel verbetering mogelijk
  Last but not least, de gemeenten staan open voor verandering! Ze willen graag efficiënter werken, staan open voor nieuwe werkwijzen en zijn niet te beroerd om te leren. Er kan bij gemeenten (net als bij veel commerciële bedrijven!) nog een grote slag gemaakt worden.

Nog niet overtuigd en ga jij toevallig tegen de ontwikkeling dat arbeidsvoorwaarden steeds minder belangrijk worden in? Dan kunnen wij je vertellen dat je qua salaris zeker op het begin van je carrière goed zit bij de overheid! Daarnaast liegen ook de secundaire voorwaarden er niet om. Denk aan een goede pensioenregeling, aardig aantal vakantiedagen en de zeer degelijke verlofregelingen.

Warm geworden om je eerste of vervolgstap te maken richting de gemeenten? Bekijk dan alle actuele vacatures van Gemeente Maastricht, Gemeente Sittard-Geleen, Gemeente Roermond en Gemeente Beek

Bron : Studelta

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?