Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
17-03-2017

Vijf miljoen euro om Belgisch-Limburgse regio’s te versterkenDe Belgisch-Limburgse provincie gaat vijf miljoen euro uittrekken om een aantal regio’s economisch te versterken.

Om te beginnen worden de pijlen gericht op het noorden van Belgisch-Limburg en het Maasland, waar gemikt wordt op de aantrekkingskracht van de technologiecluster rond Eindhoven en het chemisch innovatiecentrum Chemelot in Geleen.
Het gaat op economisch vlak goed met Belgisch-Limburg, maar er zijn wel regionale verschillen, bijvoorbeeld op vlak van werkloosheid, opleiding en andere indicatoren, zoals bevolkingsdichtheid en pendelintensiteit.

Met het plan ‘Limburgse Regionale Economische Samenwerking’ (LIRES) wil gedeputeerde Erik Gerits de Belgisch-Limburgse regio’s versterken, samen met 39 Belgisch-Limburgse steden en gemeenten en de Belgisch-Limburgse sociale partners.

Om deze plannen in goede banen te leiden, is professor Luc Soete bereid gevonden om de kar te trekken. Soete is pas met pensioen. Hij was jarenlang hoogleraar Internationale Economische Betrekkingen aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht, mede-oprichter en directeur van UNU-MERIT en lid van de Nederlandse Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT). Tot vorig jaar was Soete rector magnificus van de Universiteit Maastricht.
Hij krijgt een ploeg van experten en vijf miljoen euro ter beschikking om de nodige onderzoeken te doen en hefboomprojecten op het getouw te zetten. “We moeten te allen prijzen vermijden dat de as Hasselt-Genk met alle pluimen gaat lopen, terwijl de regio’s buiten de agglomeratie zouden krimpen.”

Bron : brainportnetwork.nl
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?