Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
29-11-2018

Vier redenen waarom je nog steeds geen baan hebt


Heb je het gevoel dat je al een eeuwigheid op zoek bent naar geschikt werk en is het je nog niet gelukt? Het is dan tijd om uit te zoeken waar dat aan ligt. Solliciteren is niet een van de makkelijkste dingen in je leven. Je moet een goede brief en cv sturen en gesprekken voeren. We sommen hieronder vier redenen op waardoor het zou kunnen komen dat je nog geen baan hebt.

Haastige spoed

Solliciteren is geen haastklus wat je snel even doet. Snel een baan vinden en heel veel geld verdienen is dan ook een verkeerde insteek. Neem de tijd om te kijken naar werk wat je leuk vindt, maar ook waar je goed in bent. Ben je bij je vorige werkgever ontslagen, vraag je dan ook af waar dat aan heeft gelegen. Misschien was je wel niet op je plaats in de betreffende functie. Oriënteer je dus eerst op je sterktes en combineer dit met wat je leuk vindt.

Staar je niet blind op vacaturesites

Heb je een cv geplaatst op een van de bekende vacaturesites, dan is dat natuurlijk prima. Toch zijn er vaak meer vacatures te vinden dan je hier op het eerste gezicht ziet. Weet je wat je leuk vindt en waar je goed in bent, stel dan een lijst op van werkgevers waar jij graag aan de slag zou gaan. Staan er geen passende vacatures op de websites van deze bedrijven, trek dan de stoute schoenen aan en stuur een open sollicitatie. Kijk ook eens binnen je eigen netwerk om te kijken of er mensen zijn die voor je kunnen lobbyen bij voor jou interessante bedrijven.

Dezelfde standaardbrief gebruiken

Je zal niet de eerste zijn die zijn of haar motivatiebrief niet aanpast op de vacature waar je op gaat solliciteren. Doe dit toch vooral wel, want uiteindelijk snijd je jezelf in de vingers. Het is heel verleidelijk om steeds dezelfde standaard brief te gebruiken, maar maatwerk per vacature zal je sneller een baan opleveren. Het toont namelijk aan dat je tijd en energie in je sollicitatie hebt gestopt en dat je er écht iets voor over hebt.

Onvoorbereid het gesprek in gaan

Een nieuwe baan vinden is hard werken. Is het gelukt om uitgenodigd te worden voor een gesprek, dan zet je natuurlijk je beste beentje voor. Dit lukt alleen wanneer je goed voorbereidt een gesprek in gaat. Neem de vacature en de achtergrond van het bedrijf goed door. Bereid ook vragen voor die je tijdens het gesprek wilt stellen. Dit toont aan dat je moeite hebt gedaan en je echt geïnteresseerd bent in de functie waarvoor je solliciteert. Een recruiter zal dit waarderen en dat is wat je wilt als sollicitant!

Dit blog is geschreven in samenwerking met CVster

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?