Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
28-02-2020

Verzuimbeleid en kantoortuinen

Verzuimbeleid is een hot topic op menige HR agenda.

Hoe kan men het terugdringen en welke ontwikkelingen spelen er rondom dit thema?

Uit recent Noors onderzoek is gebleken dat mensen die in een open kantoorruimte werken, meer kans hebben om ziek te worden. Dat werken in een volle kantoorruimte met bellende en op toetsende hamerende collega’s slecht is voor je concentratie staat natuurlijk buiten kuif.

Naast een kantoortuin zouden bedrijven er dan ook goed aan doen om een aantal plekken te creëren waar je rust en alleen kunt werken. Zo verbeter je je verzuimbeleid en heb je zelf ook een rustige plek om te werken...

Erwin Speklé, senior ergonoom van de ArboUnie, adviseert per 5 werkplekken 1 stiltewerkplek. Dit is echter sterk afhankelijk van het soort werk.

In sommige gevallen zou een stilteplek per 10 werkplekken ook voldoende zijn. Hoewel het een verband heeft met het ziekteverzuim zijn er geen exacte regels waar de werkgever zich aan moet houden. De arbowetgeving is weliswaar gericht op de veiligheid van een werkomgeving, niet op hoe deze is ingericht. Wel is er een zogenaamde NEN-norm, die wettelijk niet verplicht is. In deze richtlijn staat onder meer dat een werknemer in het ideaalbeeld vier vierkante meter ruimte dient te hebben rond zijn werkplek.

Het ziekteverzuim onder mensen die een kantoorbaan hebben, zou dus teruggedrongen kunnen worden als er in bedrijven met een kantoortuin meer plekken zouden zijn waar je rustig kunt werken.

Bron: RTLZ

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?