Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
12-05-2017

VDL-contract voor 1280 uitzendkrachten


VDL Nedcar gaat zestien maanden lang 80 uitzendkrachten (in totaal 1280) een vast contract aanbieden. Het personeel in de lakstraat en aan de montagelijn krijgt een vierdaagse werkweek (9,5 uur per dag) en voor uitzendkrachten geldt: gelijk loon voor gelijk werk.

De genoemde afspraken maken volgens FNV Metaal deel uit van een principeakkoord dat de gezamenlijke vakbonden woensdagochtend rond half zes hebben gesloten met de directie van VDL Nedcar. De afspraken worden nu netjes op papier gezet en maandag voorgelegd aan de leden, die er dan over zullen gaan stemmen.

VDL juicht het principeakkoord toe, maar wil inhoudelijk nog niet reageren. De bonden zijn blij dat er nu meer balans ontstaat tussen het aantal vaste medewerkers en het aantal uitzendkrachten. Die verhouding is over pakweg anderhalf jaar ongeveer gelijk. VDL was overigens al begonnen met het aanbieden van 50 vaste contracten per maand.

De medewerkers gaan in het voorstel, wel een uur langer werken. De effectieve werktijd bedraagt na aftrek van pauzes 8 uur en 45 minuten. Als tegemoetkoming wordt de werkweek verkort naar vier dagen. Hoewel mensen op de twee afdelingen per saldo per week minder uren draaien, behouden ze wel hun salaris. Dit als een soort compensatie.

Bron : de Limburger
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?