Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
14-09-2018

Vast contract niet belangrijk voor de millennial


Wil jij als werkgever nieuw jong talent strikken, dan moet je inzetten op doorgroeimogelijkheden en duurzaamheid. Dat blijkt uit onderzoek van loopbaanadviesbureau Qompas. Een vast contract vinden de jobhoppende millennials een stuk minder belangrijk.

Het onderzoek van Qompas is uitgevoerd onder ruim 1600 respondenten, studenten in de laatste fase van hun studie en starters die zich maximaal drie jaar op de arbeidsmarkt begeven. Wat zoeken de jongeren van nu in een baan? De inhoud van het werk staat bij hen voorop: voor 85 procent van de studenten en de starters is dit het belangrijkste motief om voor een werkgever te kiezen. Twee derde vindt doorgroeimogelijkheden belangrijk en ook het kunnen volgen van een opleiding is een pluspunt. Op plaats vier staat het hebben van leuke collega's, nog boven de hoogte van het salaris.

De mogelijkheid op een vast contract is daarentegen een stuk minder aantrekkelijk. Vijfendertig procent van de studenten en 41 procent van de starters noemt dit een belangrijk keuzemotief. Ook denkt 57 procent van de starters dat de meeste werkgevers niet weten hoe jonge mensen zich willen ontwikkelen. ,,Het is raadzaam om jonge werknemers vooral te vragen naar hoe ze zich willen ontwikkelen. Deze generatie is ambitieus. Als je hen niet genoeg kansen biedt om te groeien, ben je ze zo kwijt.''

Bron: AD.nl
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?