Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
23-03-2017

Vakgebieden met de meeste vakantiedagenVoor een optimale balans tussen werk en privé zijn vakantiedagen heel belangrijk. Sterker nog: wanneer het om een verbetering van de arbeidsvoorwaarden gaat, verkiezen veel werknemers meer vakantiedagen boven meer loon.

In deze blog hebben we de beroepsgroepen met de meeste vakantiedagen op een rijtje gezet. Hierbij dien je in je achterhoofd te houden dat Nederlandse werkgevers bij een fulltime dienstverband een minimum van 20 vakantiedagen dienen te geven. Het Nederlandse gemiddelde ligt zo rond de 24 dagen vakantie per jaar.

 1. Onderwijs
  Het zal je niet verbazen dat leraren de meeste vrije dagen genieten. Op jaarbasis gaat het om een 57 vakantiedagen. Deze vrije dagen vallen samen met vakantieperiodes en kun je dus niet zomaar opnemen wanneer je wilt. Je bent aangewezen op de drukkere en duurdere vakantieweken.
 2. Overheid
  Het is geen wonder dat veel werkzoekenden graag bij de overheid terechtkomen. Over het gemiddelde genomen kunnen we stellen dat je bij de Overheid goed betaald krijgt en dat de secundaire arbeidsvoorwaarden uitstekend zijn. Je krijgt er gemiddeld zo’n 32 vrije dagen per jaar.
 3. Wetenschap
  Dit is een zeer brede beroepsgroep waartoe we voor deze rankings ook de banen in de farmacie en de (petro)chemie rekenen. De strenge opleidings- en ervaringseisen in deze sector en de stress die erbij komt kijken, wordt beloond met een prettig salaris en op jaarbasis 31 vakantiedagen.
 4. Energie en milieu
  In een wereld met een groeiende bevolking en beperkte natuurlijke bronnen, is er veel werk in de sectoren energie en milieu. Bedrijven in deze groeiende bedrijfstakken zijn scheutig met vrije dagen. Werknemers worden met maar liefst 29 vrije dagen per jaar beloond.
 5. Banken en verzekeringen
  Financiële bedrijven zijn traditioneel ook goede plekken om te werken. Het salaris is er bovengemiddeld en de overige voorwaarden zijn meestal ook prima (afsluiten hypotheek). Zoals bijvoorbeeld de vakantiedagen: circa 28 dagen per jaar, afhankelijk van het bedrijf en de financiële functie die je bekleedt.
 6. ICT en telecom
  Ook de booming business van de internetverbindingen en de mobiele telefonie zijn scheutig met vrije dagen. Daar zitten ze net boven het landelijk gemiddelde, 26 vrije dagen. Groot is de kans dat je er een smartphone of laptop bij krijgt..

Bron : cvster.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?