Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
22-02-2019

UWV: tekorten in onderwijs breiden uit

UWV: tekorten in onderwijs breiden uit
De laatste jaren groeit het aantal vacatures in het onderwijs sterk met als gevolg dat het aantal moeilijk vervulbare vacatures toeneemt. In het voortgezet onderwijs is het vooral moeilijk om docenten talen en exacte vakken voor de klas te krijgen. In de Randstad is het basisonderwijs het groot probleem, maar deze breidt zich de komende jaren uit over de rest van Nederland.

In 2018 zijn er 45.000 vacatures ontstaan; een stijging van 29% t.o.v. 2017. De meeste vacatures staan open voor groepsleerkrachten in het basisonderwijs en tweedegraads docenten Nederlands, Engels en wiskunde.

Basisonderwijs
Een aantal jaar geleden was er nog sprake van een overschot, nu zijn er grotere problemen om leerkrachten voor de klas te krijgen. UWV ziet grote regionale verschillen in het aanbod van werkzoekenden. Zo zijn er in de Randstad weinig werkzoekende die een vacature als docent basisonderwijs kunnen invullen. In de noordelijke, oostelijke en zuidelijke regio’s zijn er op dit moment meer werkzoekenden dan in de Randstad.

Voortgezet onderwijs
Al enkele jaren zijn vacatures voor leraren natuurkunde, scheikunde en wiskunde in het voortgezet onderwijs moeilijk te vervullen. Ook voor talen is het lastig om personeel te vinden, zoals voor klassieke talen, Nederlands, Engels en Duits. Het tekort aan deze docenten doet zich vrijwel in alle regio’s van Nederland voor.


Bron: UWV

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?