Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
21-04-2017

Urban Data Center in Venlo

CBS en gemeente Venlo beginnen Urban Data Center

CBS en de gemeente Venlo gaan gezamenlijk regionale en lokale data verzamelen, analyseren en presenteren binnen het CBS Urban Data Center/Venlo. Deze nieuwe organisatie gaat data effectiever inzetten voor de samenleving: burgers, bedrijven, instellingen en de overheid krijgen met de data vanuit het Urban Data Center (UDC) meer inzicht in wat er feitelijk in de gemeente Venlo gebeurt.

Binnen het CBS Urban Data Center/Venlo gaan onderzoekers van het CBS en de gemeente samen aan de slag met data over zowel het sociale als het economische domein. De gemeente hoopt via het UDC meer inzicht te krijgen in bijvoorbeeld het opleidingsniveau van de inwoners, vervoersbewegingen en de economische waarde van bedrijven in Venlo. Naast kennis over het verzamelen en analyseren van dit soort data, brengt het CBS ook expertise in op het gebied van onder meer data-infrastructuur, het waarborgen van privacy en het bewaken van datakwaliteit. Het CBS Urban Data Center/Venlo wordt gevestigd in het Stadskantoor van de gemeente Venlo.

Het CBS Urban Data Center/Venlo is het vierde Urban Data Center van Nederland. Eind september openden CBS en de gemeente Eindhoven het eerste. Daarna volgden UDC’s in de gemeenten Heerlen en Groningen.

Bron : CBS

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?