Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
13-04-2018

Update ontslagrecht: u bent gewaarschuwd!Recent zijn er twee uitspraken gepubliceerd, die belangrijk zijn voor het arbeidsrecht, en meer in het bijzonder het ontslagrecht.

In de eerste uitspraak kende de kantonrechter aan de werknemer een billijke vergoeding toe van maar liefst méér dan een half miljoen euro!

Vorige week schreven wij al dat werknemers sinds de invoering van de WWZ naast de transitievergoeding aanspraak kunnen maken op een aanvullende billijke vergoeding, en hebben wij u hier meer uitleg over gegeven.

De kantonrechter kwam tot dit oordeel omdat er volgens de kantonrechter géén sprake zou zijn geweest van een serieus herplaatsingstraject.

En in de tweede uitspraak, het betreft een oordeel van de Hoge Raad, werd geoordeeld dat een rechtsgeldig ontslag op staande voet nog níet maakt dat een werknemer het recht op de transitievergoeding verliest!

Kortom, niet is uitgesloten dat een werknemer die rechtsgeldig op staande voet is ontslagen, (toch) recht heeft op een transitievergoeding.

Meer lezen over de bovenstaande uitspraken? Zie: https://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#1 

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Jobalert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Jobalert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

    Gekozen opleidingsniveaus:

      Op welk e-mailadres?