Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
07-02-2020

U sluit als werkgever een vaststellingsovereenkomst naar Nederlands recht, maar werknemer woont in België, hoe zit dat dan met zijn of haar (recht op) uitkering


Een werknemer die in Nederland werkt maar in België woont en werkloos wordt na tewerkstelling in Nederland, moet werkloosheidsuitkeringen aanvragen bij de Belgische RVA (Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening). Dit vloeit voort uit de zogenaamde “woonstaatregel”.

Omdat u als werkgever een bepaalde zorgplicht heeft richting uw werknemers, óók indien u met een werknemer een vaststellingsovereenkomst sluit, oftewel de arbeidsovereenkomst beëindigt met wederzijdse instemming, is het goed om in het geval van grensarbeiders, te weten, dat er (deels) andere regels gelden, en uw werknemer hierop te wijzen, c.q. uw werknemer te adviseren, om contact op te nemen met een advocaat die gespecialiseerd is op het gebied van (grens)arbeid(er)srecht, om te voorkomen dat een werknemer achteraf aangeeft, niet op de hoogte te zijn geweest van – bijvoorbeeld – het feit dat hij of zij de beëindigings-/transitievergoeding in België moet opsouperen.
Wilt u meer weten over deze materie? Lees dan hier verder

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?