Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
20-10-2017

Traag luchthavenbesluit kost Limburg honderden banen


Maastricht Aachen Airport heeft honderden banen in de vrachtluchtvaart verspeeld door getreuzel van de overheid. Meerdere maatschappijen die door ruimtegebrek Schiphol moeten verlaten, overwogen uit te wijken naar het vliegveld van Maastricht. Nu het luchthavenbesluit over verlenging van de Limburgse startbaan al bijna een jaar op zich laat wachten, verplaatsen de vervoerders hun vluchten naar het buitenland, met name het vliegveld van Luik. Dit gaat ten koste van de werkgelegenheid in Zuid-Limburg.

Kalitta Air, AirBridgeCargo en Emirates waren serieus van plan om Maastricht te gebruiken, nu het op Schiphol zo druk is geworden dat er voor vrachtvliegers geen plaats meer is om uit te breiden. Maar omdat het nieuwe luchthavenbesluit maar niet van kracht wordt, haken zij af.

In dat besluit wordt geregeld dat de volle 2750 meter van de Maastrichtse start- en landingdbaan gebruikt mag worden. Dat is nodig zodat grote vrachtvliegtuigen die lange routes vliegen van het vliegveld in Beek gebruik kunnen maken. Begin dit jaar had dat al geregeld moeten zijn, maar nu loopt de procedure nog steeds. Op dit moment wordt het luchthavenbesluit nog eens doorgerekend om te zien of de cijfers over geluidsoverlast wel kloppen.

Bron : 1limburg
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?