Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
03-10-2016

Top 10 Rijkste zaken mensen ter wereld

 

 

 

 

 

 

De wereld kent een kleine groep miljardairs die bekend staan als de rijkste zaken mensen ter wereld.
Wie zijn deze mensen en waar zijn zij zo rijk van geworden?
Lees hier de antwoorden!

10. Bernard Arnault         

 

 

De franse miljardair Bernard Arnault heeft ruim 29 miljard dollar. Deze Franse miljardair heeft zijn vermogen te danken aan zijn bedrijf LVMH, oftewel Louis Vuitton Moët Hennessy. Deze onderneming heeft diverse luxe merken zoals champagnemerk Moët en tassenmerk Louis Vuitton.

9. Lillian Bettencourt   

 

 

De Française Lillian Bettencourt heeft haar vermogen te danken door haar vader die cosmeticabedrijf L’Oréal heeft opgericht. Lillian is de rijkste vrouw van Frankrijk en Europa. Haar vermogen wordt geschat op 30 miljard dollar.

8. Li-Ka Shing        

 

 

De chinees Li-Ka Shing is rijk geworden door een mix van bedrijven. Li-Ka is ondermeer eigenaar van een concern waar het Nederlandse Kruidvat en Trekplijster ook onder vallen. De ondernemer heeft daarnaast nog bouwbedrijven, rijstepap en plastic. Li-Ka Shing heeft een vermogen van 31 miljard dollar.

7. David Koch                

 

 

David Koch komt uit een rijke industriële familie. de familie bezit veel Amerikaanse bedrijven in tal van sectoren. Naast zakenman is David Koch ook politicus. Zijn vermogen wordt door Forbes geschat op 34 miljard dollar. De familie Koch is samen met de familie Rothschild een van de rijkste families ter wereld.

6. Charles Koch      

 

 

De broer van David staat op de 6e positie in deze top 10. Charlies Koch is ook lid van de Koch familie en bezit ook veel aandelen in honderden bedrijven. Het vermogen van Charles Koch wordt ook op 34 miljard dollar geschat.

5. Lawrence Ellison                                      

 

 

Lawrence Ellison is oprichter van softwarebedrijf Oracle. Oracle is een van de grootste software bedrijven ter wereld en telt ruim 100.000 werknemers. Het vermogen van deze Amerikaan wordt geschat op 53,5 miljard dollar.

4. Warren Buffett      

 

 

Warren Buffett is rijk geworden als belegger en eigenaar van een groot aantal bedrijven. Warren Buffett is eigenaar van Berkshire Hathaway, een holding met bedrijven in de verzekeringssector maar ook bouwbedrijven behoren tot deze holding. Het vermogen van Warren Buffet bestaat uit 53,5 miljard dollar.

3. Amancio Ortega    

 

 

De spanjaard Amancio is nieuw op de 3e positie. Amancio heeft zijn vermogen te danken aan de winkelketen Zara, deze winkelketen is de laatste jaren enorm populair geworden. Amancio heeft een vermogen van 57 miljard dollar, dit groeit nog steeds aangezien er steeds meer Zara kledingwinkels bijkomen.

 

2. Bill Gates                    

 

 

Bill Gates is op veel momenten de rijkste man ter wereld. Bill Gates is rijk geworden door het bouwen van het computersysteem Windows. Bill Gates is zonder twijfel de meest invloedrijke man in deze top 10.Het vermogen van Bill Gates wordt geschat op 67 miljard dollar.

1.Carlos Slim       

 

 

De mexicaan Carlos Slim is vaak de (een-na)rijkste man ter wereld. Bill Gates en Carlos Slim wisselen deze positie continu af. Carlos Slim is rijk geworden als ondernemer in de telecommunicatie. Het vermogen van Carlos Slim wordt geschat op 73 miljard dollar.

bron


 

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Jobalert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Jobalert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

    Gekozen opleidingsniveaus:

      Op welk e-mailadres?