Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
25-09-2015

Tips: Social Media & Solliciteren

Je bent op zoek naar je droombaan. Bij Banenrijklimburg, dé vacaturesite van Limburg, tref je een heleboel vacatures aan en ga je op zoek naar de perfecte match. Na honderden sites te hebben bezocht, blijf je maar verder klikken. We herkennen ons er bijna allemaal wel in: als we iets willen weten of ergens naar op zoek zijn, stellen we de vraag aan onze grote vriend: het internet. De antwoorden liggen er voor het oprapen. Geen wonder dat je als sollicitant deze enorme informatiebron gebruikt bij het vinden van bijvoorbeeld vacatures. Aan de andere kant is de kans natuurlijk ook heel groot dat je potentiële werkgever jou screent via social media zoals LinkedIn, Twitter en/of Facebook. Extra belangrijk dus om je CV te vergelijken met de informatie die over jezelf op internet te vinden is. En: blijf vooral dichtbij jezelf.

Aan de slag

 • Schrijf een korte, krachtige samenvatting over jezelf in je profiel.
 • Zorg dat dit ook weer overeenkomt met de informatie die in je cv staat.
 • Laat zien dat je met je vak bezig bent door relevante artikelen te delen met je netwerk en je mening hierover te geven.
 • Reageer op berichten van anderen die jou interesseren.
 • Vind je het leuk om te schrijven? Post dan over vakgerelateerde onderwerpen, je zult zien dat mensen inhoudelijke berichten waarderen en je netwerk zich uit zal breiden.
 • Breid je netwerk uit via LinkedIn of netwerkgesprekken

LinkedIn: dé plek om elkaar te ontmoeten
Het grootste professionele netwerk ter wereld. Een enorm groot platform waar je bestaande relaties kunt onderhouden en nieuwe contacten kunt leggen. LinkedIn vergroot je kansen om de perfecte baan te vinden. Voeg bij voorkeur alleen relaties toe die je al live ontmoet hebt. In sommige situaties kan het zo zijn dat dit niet het geval is en je toch iemand wil uitnodigen. Om professioneel over te komen, kun je het beste de reden van je contactverzoek erbij vermelden.

Volg interessante organisaties
Je kunt op LinkedIn eenvoudig bedrijven volgen om continue op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen binnen organisaties, vakgebieden en branches. Wie weet komt er binnenkort een functie vrij die jou op het lijf geschreven is en kun jij er direct bij zijn. Probeer ook vooruit te denken. Jouw relaties kunnen je wellicht voorstellen aan een contactpersoon binnen, voor jou, interessante bedrijven. Tip daarnaast jouw eigen netwerk over zaken die voor hen mogelijk interessant zijn. Dit kan een vacature zijn, maar ook een leuk artikel of een passend netwerkcontact. Als je hier oprecht mee bezig bent, creëer jij vanzelf ingangen die voor jou weer relevant zijn. En zo kom je stapje voor stapje, dichterbij je droombaan.

Bron: De kracht van social media bij het solliciteren

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?