Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
06-07-2018

Tekort aan ICT'ers leidt nog altijd niet tot hogere lonen

Ondanks dat de krapte op de arbeidsmarkt op zijn hevigst is op het gebied van ICT-talent, zijn de lonen van ICT’ers het afgelopen jaar nauwelijks gestegen terwijl dit in andere sectoren wel toeneemt bij krapte. Terwijl de cao-lonen het afgelopen jaar gemiddeld met 1,5% groeiden, kwam de stijging onder ICT’ers niet boven de 1,3%. Bovendien zorgt de inflatie – die ook op 1,3% uitkomt – dat de gemiddelde koopkracht van ICT’ers geen enkele verbetering kent. Zo blijkt uit het jaarlijkse salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot.

Van de ruim 2600 professionals die deelnamen aan het onderzoek, wist niet meer dan 14% het afgelopen jaar betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen, terwijl ze bij driekwart gelijk bleven en bij 10% zelfs verslechterden.

Het onderzoek laat zien dat het aantal mensen dat wel in is voor een andere functie is aanzienlijk hoog, hoger dan ooit tevoren. En ook het belang dat wordt toegekend aan salaris is dit jaar extreem hoog. Normaal gesproken heeft men zoiets van ‘salaris is niet het enige wat ertoe doet, ik zoek uitdagingen in mijn werk, sfeer en collegialiteit’. Die zijn belangrijker in voorgaande onderzoeken, maar je ziet nu salaris op nummer één staan.”

Bron: consultancy.nl
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?