Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
08-06-2018

Sterke magneetwerking Limburgse campussen

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Netwerk Kennissteden Nederland, heeft Buck Consultants International het rapport ‘Inventarisatie en meerwaarde van campussen in Nederland’ opgesteld. In het rapport is ook naar de vier campussen van Brightlands gekeken. Wat blijkt? De campussen werken als een magneet op talent uit binnen- en buitenland.

De onderzoekers hebben vergeleken hoe de werkgelegenheid zich in 2014-2018 op de campussen heeft ontwikkeld ten opzichte van de groei in de vestigingsplaats. Uit die vergelijking blijkt dat de werkgelegenheid voor de Maastricht Health Campus met 74 procent groeide ten opzichte van 0 procent in de gemeente Maastricht. De Brightlands Chemelot Campus kende een groei van 27 procent ten opzichte van 7 procent in de gemeente Sittard-Geleen.

Voor een vergelijking met de vestigingsplaats in dit onderzoek zijn de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen en de Brightlands Campus Greenport Venlo nog te jong. Ook deze campussen ontwikkelen zich zeer voorspoedig als centrum voor innovatie op het gebied van smart services en gezonde voeding.

Deze onafhankelijke inventarisatie toont aan hoe belangrijk de campusontwikkeling voor Limburg en de Euregio is. De resultaten bevestigen de koers die Brightlands vaart wat betreft de ontwikkeling en ambities van de vier campussen. Het ecosysteem van internationale ondernemers, onderzoekers en studenten begint zijn vruchten af te werpen. Belangrijk is ook de kruisbestuiving met partners in de directe omgeving. Dat zijn bijvoorbeeld bedrijven op industriepark Chemelot voor de campus in Sittard-Geleen en het Academisch Ziekenhuis (MUMC+) voor de Maastrichtse campus.

Bron : zuidlimburg.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?