Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
18-05-2018

Sterke consumptie helpt economie vooruit


De economie in Nederland groeit verder in het eerste kwartaal met 0,5 procent ten opzichte van de periode daarvoor. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn vooral de bestedingen van consumenten flink toegenomen. Daarnaast zitten ook de investeringen in de lift, waardoor de Nederlandse economie vooruit wordt geholpen.

De export lag Nederland iets minder de afgelopen periode. De kwartaalgroei is over de gehele linie iets minder sterk dan in het laatste kwartaal van vorig jaar, toen het bruto binnenlands product (bbp) nog met 0,7 procent toenam. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017 is de economie met 2,8 procent gegroeid, aldus een eerste raming van het statistiekbureau.

De groei vond niet alleen plaatst in het laatste kwartaal. Al zestien kwartalen op een rij geven consumenten meer uit dan het kwartaal er voor. Echter was de stijging met ruim 3 procent wel heel erg sterk. Het ging om de sterkste consumptiegroei in dik zeventien jaar. Er werd vooral meer uitgegeven aan auto’s, elektrische apparaten, kleding en de inrichting van woningen. Ook hebben Nederlanders over de gehele linie meer gas verbruikt dan een jaar terug.

Bron: CBS.nl
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?