Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
18-03-2019

Starter of student: Zo maak jij jouw CV

Het is natuurlijk logisch dat starters en studenten geen hele uitgebreide CV hebben. Zij hebben immers weinig werkervaring opgedaan. Des te belangrijk is het om extra aandacht te schenken aan je persoonlijk profiel, je studies en je hobby’s.

 

 

 

 • Persoonlijk profiel
  Bij elke bijbaan is het belangrijk te vermelden welke competenties van toepassing waren. Stel je hebt een bijbaan als vakkenvuller; dan kan je dus extra de nadruk leggen op belangrijke persoonlijk skills zoals klant- en servicegerichtheid. Een krantenbezorger heeft doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel, en een verkoper weet hoe het is om met targets te werken. Leg de nadruk op deze skills!
 • Hobby’s en interesses
  Ook je hobby’s en interesses kunnen veel over je vertellen. Iemand die van tekenen of bloemschikken houdt is creatief. Je hoeft niet ál je hobby’s te noemen, maar vermeld in ieder geval je interesses die kenmerken hebben die relevant zijn voor de functie waar je op solliciteert.

Kortom: als starter op de arbeidsmarkt kies je het beste voor een vaardigheden cv. Hierbij wordt de nadruk op je kwaliteiten, vaardigheden en persoonlijke profiel gelegd. Je opleidingen en hobby’s volgen daarna. Je kunt het cv afsluiten met je werkervaring, maar op een vaardigheden-cv kan dit ook worden weggelaten.
Bron: https://www.sollicitatie.info

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?