Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
04-03-2022

Sneller kandidaten werven in 3 stappen!

Het werven van de juiste kandidaten wordt een steeds grotere uitdaging binnen veel sectoren. Hierdoor is het des te belangrijker dat je inzicht hebt in de arbeidsmarkt en hoe je de ideale kandidaat kunt bereiken. Jobdigger heeft arbeidsmarktdata gebruikt om met drie stappen sneller kandidaten te werven.

Bedenk je goed wat de kandidaat triggert om te reageren. Breng in beeld wat de zogenaamde ‘pullfactoren’ zijn van jouw vacature en speel hiermee in op de wensen van de kandidaat. Pullfactoren zijn de kenmerken die jouw vacature aantrekkelijk maken voor mensen om te solliciteren. Zo zijn bijvoorbeeld het salaris en de mogelijkheid tot thuiswerken belangrijke pullfactoren

2. Bepaal de wervingskanalen

Breng in kaart waar de ideale kandidaat actief is. Dus welke kanalen gebruiken hij of zij? Als jouw ideale kandidaat op een bepaald kanaal actief is, zul je ze daar het beste bereiken.

3. Bepaal het wervingsgebied

Hoewel het op afstand werken in populariteit is toegenomen de afgelopen periode, zullen veel werkgevers nog altijd hun werknemers in de buurt werven. Bepaal aan de hand van de gemiddelde reistijd hoe groot je wervingsgebied is en benut dit dan ook volledig.

Extra tip!

Het kan ook helpen om allereerst in beeld te brengen hoe moeilijk of makkelijk een profiel te werven is. Zo weet je waar je aan begint en kun je hier rekening mee houden met betrekking tot hoeveel budget je wil inzetten voor de werving. Een makkelijk te vinden profiel zal namelijk niet zoveel budget nodig hebben om de ideale kandidaat te vinden. Bij een moeilijk profiel weet je dat er meer budget vrijgemaakt moet worden voor bijvoorbeeld vacatureplaatsingen of social media campagnes.

Heb jij hulp nodig met het vinden van de ideale kandidaat voor jouw vacature? Plaats dan jouw vacature op Banenrijklimburg of maak gebruik van onze Job Marketing campagnes om ook de moeilijkere profielen in te vullen.

Bron: Jobdigger

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?