Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
03-02-2017

Samenwerken om logistieke arbeidsmarkt in regio te versterkenDe logistieke sector is een belangrijk speerpunt van de Nederlandse economie en een goed functionerende arbeidsmarkt is daarbij essentieel. Krapte op de arbeidsmarkt, vergrijzing en urbanisatie hinderen de krachtige positie van de Limburgse logistiek. Bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheden in Midden-Limburg slaan daarom de handen ineen om de logistieke arbeidsmarkt in de regio te versterken.

Economische groei en de opmars van e-commerce in Nederland zorgen voor hoogtijdagen in de logistieke sector. Het vinden van kwalitatief goed personeel vormt als gevolg van krapte op de arbeidsmarkt echter een bedreiging voor de branche.

Logistiek is een belangrijke economische motor voor de regionale economie, omdat goederen vanuit deze regio, dankzij haar excellente geografische ligging en infrastructuur, snel en betrouwbaar geleverd kunnen worden aan consumenten in heel Europa.

De belangrijkste bedreiging voor de positie als logistieke topregio is de toenemende vergrijzing; in Midden-Limburg is maar liefst 22% van de inwoners 65 jaar of ouder, terwijl het aantal jongeren dat wegtrekt naar de grote steden buiten Limburg jaarlijks toeneemt. Daarnaast heeft de logistiek last van uitstroom van arbeidskrachten naar andere sectoren.

Elf Midden-Limburgse organisaties hebben zich verenigd binnen de e-Fulfilment Hub. Eén van de doelen daarvan is het creëren van een toekomstbestendige logistieke arbeidsmarkt.
Projectdeelnemers Fontys Hogeschool Venlo en Centrum voor Logistiek Vakmanschap gaan nauw samenwerken met de deelnemende bedrijven, om te zorgen voor een hogere en betere doorstroom van studenten waardoor de regio de beschikking blijft houden over voldoende gekwalificeerde arbeidskrachten.
Ondernemers gaan op hun beurt aan de slag om de logistieke sector een meer ‘sexy’ imago te geven: aandacht voor employer branding, betere secundaire arbeidsvoorwaarden en het creëren van meer doorgroeimogelijkheden.
Internationale arbeidsmigratie, flexibele arbeidskrachten en Euregionaal personeel werven worden tevens als oplossingsrichtingen omarmd.

Bron : e-fulfilmenthub.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?