Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
15-03-2019

Salaris belangrijkste bij keuze voor nieuwe baan

Jonge vrouwen vinden salaris belangrijker bij zoektocht naar nieuwe functie dan mannen

Uit onderzoek is gebleken dat nederlandse jongeren een goed salaris het belangrijkste vinden bij het kiezen van een nieuwe job. Jongeren hebben keuze uit heel veel banen. Des te belangrijker voor werkgevers om te weten waar jongeren hun baankeuze op baseren. De jongeren zijn gevraagd naar welke criteria zij belangrijk vinden bij het kiezen van een nieuwe baan. Salaris wordt het belangrijkste gevonden door de respondenten, maar er is een opvallend verschil te ontdekken. Vrouwen vinden bij het kiezen voor een baan het salaris belangrijker dan mannen (83 procent vs. 76 procent).

Selectiecriteria 

 1. Geld (79 procent van de jongeren geeft aan dit belangrijk te vinden) 
 2. Werk met betekenis’ (76 procent vindt dit van belang). Dit houdt in dat jongeren willen werken voor een merk of product waar ze achter staan, iets goeds willen doen voor de wereld en willen werken bij een bedrijf dat goed bekendstaat, met een duidelijke visie en strategie. 
 3. Ontwikkelings- en groeimogelijkheden. Jongeren met een vaste baan hechten meer waarde aan ontwikkelingsmogelijkheden (80 procent), dan jongeren met een bijbaan (67 procent) of tijdelijke baan (69 procent).

Talent behouden
Na alle moeite die een werkgever moet doen om talent binnen te halen, zou het zonde zijn als de nieuwe collega wordt weggekaapt door de concurrent. Dus zijn alle jongeren gevraagd waarmee de huidige werkgever de grootste kans maakt om hen langer in dienst te houden. Ook hier staat ‘een beter salaris’ met stip op één.

Bron: Flexnieuws

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?