Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
24-11-2017

Ruim half miljoen toerismebanen in Nederland


Ook in Nederland groeide de toerismesector de laatste jaren harder dan de economie. Hierdoor is het aandeel van de toerismesector in de toegevoegde waarde gestegen van 3,0 procent in 2010 naar 3,9 procent in 2016. In 2016 leverde dat 542 duizend personen werk op voor een totaal van 389 duizend voltijdbanen.
Het aandeel van de toerismesector in de totale werkgelegenheid (voltijdbanen) steeg in 2016 met 0,1 procentpunt naar 5,5 procent.

Toerisme in Nederland en wereldwijd gegroeid
Het jaar 2016 was het zevende opeenvolgende jaar van groei van het wereldwijde internationale toerisme na de crisis in de jaren 2008–2009.
Dat blijkt uit cijfers van de World Tourism Organization (UNWTO) en het CBS, die in het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2017 zijn samengebracht.
Toerisme in Nederland groeit harder dan in West Europa met een groei van 5,5 procent tot ruim 15,8 miljoen buitenlandse gasten in Nederlandse logiesaccommodaties. De groei was in 2016 vooral te danken aan gasten uit de ons omringende landen Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. Van alle buitenlandse gasten die Nederland in 2016 bezochten, kwam 76 procent uit Europa. Van buiten Europa trok Nederland vooral meer toeristen uit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika (9,2 procent). Uit Azië kwamen in 2016 minder toeristen naar Nederland (2,4 procent).

Bron : CBS

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?