Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
06-04-2018

Ruim een op vier Europese jongeren werkt in het weekend


Ongeveer 29 procent van de jongeren in Europa tussen de 20 en 34 jaar werkt in het weekend. Nederland komt met een krappe 36 procent op de vijfde plaats.
Na Nederland volgen Spanje en het Verenigd Koninkrijk met respectievelijk 35 en 34 procent, blijkt vrijdag uit cijfers over 2016 van het Europese statistiekbureau Eurostat.

Het aandeel jongeren dat in het weekend werkt, is het hoogst in Griekenland. Bijna de helft van de jongeren in Griekenland werkt in het weekend.
In Italië werkt 40 procent van de jonge werknemers regelmatig in het weekend, op de voet gevolgd door Ierland met 38 procent en Cyprus 36 procent.
Hongarije heeft het laagste percentage werkende jongeren in het weekend (11 procent), gevolgd door Portugal (12 procent), Polen (13 procent), Tsjechië en Kroatië (beide 18 procent).

Het hoogst is het aandeel werkenden jongeren in het lager onderwijs oftewel het voortgezet onderwijs in het vmbo (37 procent), gevolgd door jonge werkenden met een middelbaar onderwijsniveau (33 procent).
Jongeren met een opleiding in het hoger onderwijs, waaronder hbo's en wo's vallen, werken het minst vaak in het weekend in alle EU-lidstaten behalve Portugal. Het aandeel is gemiddeld 20 procent. Maar zo'n 8 procent van de jongeren in het hoger onderwijs werkt hoogstwaarschijnlijk wel de meeste uren. Zo'n 49 uren of meer per week.

Bron nu

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?