Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
17-11-2017

Recordaantal Nederlandse studenten in Duitsland


Er studeerden nog nooit zo veel Nederlanders in Duitsland, laat Duitslanddesk weten. In tien jaar tijd is het aantal Nederlandse studenten dat in Duitsland studeert, bijna verdubbeld. Er studeren nu 96 procent meer Nederlanders in Duitsland dan in het studiejaar 2006/2007.

Het aantal Nederlandse studenten dat is ingeschreven aan Duitse universiteiten en Fachhochschulen (vergelijkbaar met het Nederlandse hbo) is in het wintersemester 2016/2017 gestegen naar 2.840. Een jaar geleden waren dit er 2.680 – een stijging van 6 procent. Dit blijkt uit recente cijfers van het Statistische Bundesamt. Het totale aantal internationale studenten in Duitsland steeg ten opzichte van vorig jaar met 5 procent naar 358.895 studenten.

De afgelopen zes jaar kozen meer Nederlandse jongeren voor een studie in Duitsland. Zij profiteren van de voordelen van het Duitse studentenleven, zoals de hoge kwaliteit van het onderwijs en veel keuzevrijheid. Bovendien hoeven studenten in veel deelstaten geen collegegeld te betalen.
Bron : studereninduitsland.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?